Niet alleen voor beginners en oudere dames!

lessen

Hoe druk je ook bent, de lessen passen in ieders agenda. Je kiest zelf het tijdstip en hoe vaak je komt en bent vrij om op wisselende dagdelen te komen. Je boekt je les in de digitale agenda. Uitleg hierover krijg je in de les.

We werken in kleine groepen van maximaal 5 cursisten.
Voor koffie en thee wordt gezorgd. De benodigde quiltmaterialen breng je in principe zelf mee.

Lestijden

De lessen zijn op:

  • dinsdagochtend van 9.30 – 12.00 uur
  • vrijdagmiddag van 13.30 – 16.00 uur
  • dinsdagavond van 19.00 – 21.30 uur

KostenEen les duurt 2½ uur. Je betaalt vooraf € 135,00 voor 8 lessen en hebt een jaar de tijd om die lessen op te maken.

Je kunt ook 4 lessen voor € 75,00 afnemen, op te maken in een halfjaar.


Basiscursus

Heb je nog nooit of nauwelijks gequilt? Begin dan met deze beginnerscursus die overigens ook heel geschikt is voor quilters die een opfriscursus kunnen gebruiken.

5 lessen van 2½ uur voor € 90,00 inclusief materialen en een welkomstpakketje.

In deze lessen ontdek je of quilten ook jouw hobby wordt en leer je de basisvaardigheden voor het maken van een quilt: patchwork, samenstellen (sandwichen), quilten en afwerken.

Vervolg

Het vervolg bepaal je zelf.

Je kunt verder werken aan je project, aan iets nieuws beginnen en je laten inspireren door de anderen.
Er zijn geen vaste lessen; je kunt maken wat je wilt.

Ik zal wel regelmatig met nieuwe ideeën en technieken komen. Zo kun je je steeds verder ontwikkelen. De mogelijkheden zijn eindeloos.


Gevorderden

Hoef ik je niets meer te leren? Je kunt ook gewoon voor de gezelligheid komen quilten.


Ideeën en patronen

Bij het leren van die nieuwe technieken kun je je natuurlijk beperken tot een proeflap of er een klein werkstuk van maken, maar van die losse werkstukken kun je ook een sampler maken.

Voor een nieuw project vind je op internet oneindig veel patronen maar je kunt ook lekker struinen in mijn boeken en tijdschriften en daaruit een patroon kiezen of samenstellen. Of we zetten samen je idee om in een patroon.

Workshops

Voor cursisten organiseer ik regelmatig een workshop. Wat houden die workshops zoal in?


Technieken

Tijdens een dagdeel geef ik uitleg over een speciale techniek zoals bijvoorbeeld paper piecing of cathedral window.
We gaan gezamenlijk aan de slag met een patroon wat je kunt gebruiken als oefenlapje of verder uit kunt werken tot een groter werkstuk. Iedereen begint met hetzelfde patroon maar vanwege ieders eigen stijl en stofkeuze levert het totaal verschillende resultaten op.


Thema

Op een themadag wordt er van 10.00 – 16.00 uur gewerkt aan een werkstuk dat gebaseerd is op een bepaald thema. Dat kan van alles zijn. Zo hebben we verdeeld over een langere periode vier themadagen gehad waarin de seizoenen werden uitgewerkt maar we hebben ook eens een UFO-dag gehad waarin we werkten aan onze ‘UnFinished Objects’.
De cursisten maken naar keuze een eigen ontwerp of gebruiken een patroon dat ze zelf gevonden hebben. Wie wil kan bovendien een keuze maken uit een aantal door mij geselecteerde patronen. Ook hier geven de verschillende interpretaties van het thema een heel gevarieerd beeld.
De benodigde materialen en de lunch zijn bij de dag inbegrepen. De groepsgrootte is afhankelijk van het thema van de dag.

Eindresultaat August portret raw edge applicatie

Meedoen

Meedoen?

Meld je per e-mail aan.

Heb je nog vragen?

Stuur me bij voorkeur een e-mail en vergeet niet je telefoonnummer te vermelden.